joi, 7 aprilie 2011

Datul cu parerea - sport national - ep. 8

Romania se afla pe malul prăpastiei !
Închipuiți-va, dramele naționale prin care trece poporul român, două mari divorțuri au bulversat viaţa economică, politică, educațională și emoțională. 
Va dați seama : Pepe divorțează de Oana, Iri divorţează de Monica.
De la marele cutremur din 1977, Romania nu a mai trăit o asemenea drama națională. 

Jurnalele de știri încep cu ei, jurnalele de sport încep cu ei, mă mir ca vremea nu începe tot cu "Oana azi..." "Monica azi ..."
Știți care e culmea ?
Ca asta dorește poporul. Pâine şi circ. 
Pâine nu mai are de la cine cere - i-au pus Băsescu cu botul pe labe, nu te mai bagă nimeni în seamă. Acum însă are circ. Şi circul e mare.
Suntem țara lui Irinel, Pele, Monica, Oana. Suntem la picioarele lor.
Nu mai contează ca economia nu merge, ca străzile şi drumurile noaste sunt murdare de găuri şi nu numai, ca s-au desființat spitale şi deja au apărut primele victime ale acestor decizii "înțelepte", ca şi Romania este şi va fi afectata de gaura din stratul de ozon, că un nou cutremur afectează Japonia, ca Libia este în continuare în stare de război civil şi international, ca prețul petrolului crește, etc..
Nu, poporul român va prospera, va ieși din criza, dacă şi numai dacă, aceste perechi, pe umerii cărora sta Romania, acești coloși ai epocii contemporane, nu se vor împăca sau divorța. 
Vai noua popor de clevetitori și bârfitori, vai noua.
Pentru ca nu putem învinui televiziunile ca ne oferă 4-5 ore de emisie/zi despre cele două (foste) cupluri. 
Televiziunea și publicațiile oferă ceea ce se cere. Ceea ce se vinde, ceea ce face audienta. Asta e clar. 
Dacă am refuza (eu unul nu mă uit decât seara târziu și dimineața devreme la TV) să facem audiență, precis faptul ca Pepe are filme cu Tudy când acesta se masturbează nu ar deranja pe nimeni. Fiecare om, face pana la urma ceea ce vrea cu corpul lui, ceea ce nu e ilegal e ... legal, pe mine nu mă deranjează ce face unul sau altul, e problema lui dacă are toți boii acasă sau nu, pe mine mă deranjează că, până la urma, așa se face educație în România.
Pentru ca la TV, se uită în primul rând bătrânii și copii, cei care au mult timp la dispoziție, și pentru care TV este un loc de unde își iau informațiile și educația. Pentru ca asta e valoarea noastră.
Îmi dau iar cu părerea : până când nu vom ieşi din această mocirlă, până când nu vom stabili şi vom clădi un sistem de valori la care să ne raportăm, o vom duce greu, foarte greu...
 Şi orizontul este departe, mereu mai departe... 

Un comentariu:

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...