miercuri, 10 august 2011

Datul cu părerea - sport national - 10

Vine iar criza...
De cateva zile lumea fierbe. O noua criza ne bate la usa.
Nu sunt specialist in economie, nu sunt somintate in materie, nu sunt decat un neica nimeni, dar imi permit sa zic si eu ca toate aceste "crize" nu sunt decat niste jocuri, pe care mai marii lumii, ai noii ordini mondiale, le fac. 
Si cred ca mai este interesul american si evreiesc  de a nu pierde suprematia si de a tine Europa, Uniunea Europeana si moneda euro sub control sau chiar de a o submina.
Ca pana la urma si la urma, euro incepuse sa devina un concurent serios pentru dolarul american. Uniunea Europeana însăși începuse sa se închege, sa devina un partener economic important, o forță economica, politica, militara chiar. 
Lumea începuse sa se dividă in mari forte : SUA, UE, China, Rusia, Japonia, Tarile arabe. 
Ori la ora actuala nici America, nici China, Rusia si Japonia nu au nevoie de concurenta. 
Asa încât a început procesul de subminare si dividere : vezi Africa de Nord, vezi Uniunea Europeana. 
Se subminează mediatic, economic. Se dau calificative, împrumuturi pentru a te îngenunchia. Suntem prea mici, ca sa știm ce război diplomatic se da la mesele mari.
Iar noi, romanii, suntem in bătaia vantului...
Teoretic, cu o conducere înțeleaptă care sa dorească binele național, ar trebui sa nu ne afecteze. Suntem in UE dar nu am adoptat încă moneda unica. Am avut multe schimburi comerciale si relații economice excelente acum 20 de ani cu China (ei de ce nu au avut criza ?), cu Rusia (o imensa piață de desfacere a produselor), cu tarile arabe.
Insa noi de mult ne uitam numai după licuricii mari. Care ne-o trag frumos. Din toate pozițiile : dreptul la munca ne este interzis in multe tari europene, unele chiar ne interzic, aderarea la Spatiul Schengen este pusa sub semnul exigentei extreme, accesul la fondurile europene ne este permis mai mult teoretic, șamd.
Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele”  spunea G.Orwell în Ferma Animalelor.
Noi suntem "altele".
Sa auzim de bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...