Rezervaţia naturală Cheile Vârghişului, situată la graniţa dintre judeţele Covasna şi Harghita, este una dintre cele mai sălbatice, spectaculoase şi pitoreşti zone din Transilvania – cu stânci calcaroase de înălţimea unor zgârie-nori, printre care şerpuiesc pâraie repezi de munte.
În Cheile Vârghişului sunt peste 120 de peşteri mai mari sau mai mici, iar aici trăieşte una dintre cele mai mari colonii de lilieci din Carpaţii Orientali, motiv pentru care zona reprezintă nu doar o atracţie turistică, ci şi un loc de documentare pentru cei interesaţi de aceste vietăţi ciudate.
In Cheile Vârghişului merită vizitate Peştera mare de la Mereşti, Peştera Calului şi Peştera Tătarilor, în care se spune că se adăposteau localnicii împotriva năvălirilor tătare. În această rezervaţie naturală se află şi un parc dendrologic, dar şi o poiană a narciselor despre care prea puţină lume a auzit. La Vârghiş pot fi văzute şi alte specii de flori ocrotite de lege, cum ar fi bujorii galbeni.
Eu am facut drumul forestier de la Varghis (avizat Interzis circulatiei publice !), si cred ca a fost o alegere proasta, pentru ca e murdar rau de gropi ce uneori devin amentatoari pentru baia de ulei a masinii... Oricum, cu masina am reusit sa scot o medie orara de 12 km / ora, ceea ce este dublu vitezei cu pasul, ba chiar un pic mai repede ...
Insa efortul va va fi pe deplin rasplatit, prin imaginile pe care le puteti vedea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu