duminică, 13 mai 2012

Gradina Maicii Domnului...

"În a doua jumătate a sec. Al XV-lea, pe acest platou, Cuviosul ieroschimonah Iosif, cu metania de la mănăstirea Bistriţa, venind împreună cu ucenicii săi, călugări sihastri (pusnici) Metiodie, Varvara, Petru, Averchie, Simon, Gherman, Pir, Grecu şi Pangratie, din Ţara Sfântă, de la un schit de pe valea Iordanului, a ridicat o biserică de lemn. Monarhii sihaştri petreceau în peşterile situate pe culmile din jurul mănăstirii, iar sâmbăta, duminica şi în sărbători se adunau împreună la biserică pentru a sluji pe Dumnezeu.
În anul 1476, după Bătălia de la Războieni, biserica din lemn a fost jefuită şi incendiată de către turci, iar în anul 1498, incendiată de către tătari.
Văzându-şi liniştea tulburată de desele năvăliri ale hoardelor păgâne şi rămaşi fără biserică, monarhii sihaştri, în frunte cu stareţul lor, cuviosul Iosif, au hotărât să plece la Sfântul  Munte Athos (Grădina Maicii Domnului).
Pornind spre Sfântul Munte, în primăvara anului 1499, ei au fost opriţi din drum, prin arătarea în chip minunat a Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu dintr-un trunchi de stejar. Maica Domnului le-a spus să nu plece fiindcă şi aici e gradina mea.
Cuvioşii părinţi, înfricoşaţi de această sfântă arătare, au dat ascultare poruncii şi nu au mai plecat la Sfântul Munte. În stejarul unde s-a săvârşit minunea, cuviosul Iosif a aşezat o icoana a Maici Domnului, iar locul se numeşte până în zilele noastre (La Sfânta Iconiţă). Scena acestui eveniment miraculos a fost pictată la iconostasul Maici Domnului din aceasta biserică voievodală, în anul 1517"
Fragment din pliantul de prezentare al Mănăstirii Bisericani.
Imaginea de care se vorbeste 

Am fost şi eu azi la Mănăstirea Bisericani, şi am fost şi la chilia-peşteră a cuviosului Chiriac care s-a nevoit aici vreme de peste 60 de ani.

Apoi, m-am apropiat puţin de flori.
Da, aici e Grădina Maicii Domnului. 
Superbele flori de păr şi nu numai,  din postarea http://isimion.blogspot.com/2012/04/primavara-o-pictura-parfumata-cu.html sunt tot aici facute 
Priviţi 






  




















Nu am pus de mult atatea fotografii intr-o postare.
Nu stiu, dar nu prea am putut alege azi, toate mi se par frumoase...
Deci, locaţia : Bisericani - Neamţ - Grădina Maicii Domnului ...

Un comentariu:

  1. Azi, din "greseala", am gasit in Financiarul articolul asta

    http://www.financiarul.ro/2011/09/08/in-gradina-maicii-domnului/

    RăspundețiȘtergere

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...