sâmbătă, 2 iunie 2012

Dialogul generatiilor

Vineri 1 iunie, am fost invitat la fostul loc de munca - Colegiul National Vasile Alecsandri Bacau, la intalnirea dintre generatii.
Nu stiu cum sunt altii, dar eu cred ca in etapele evolutiei umane, in dezvoltarea personalitatii noaste, in afara de parinti - care sunt responsabili pentru cei 7 ani de acasa, suntem ceea ce suntem si din cauza invatatorului si profesorilor nostri. 
De la ei ne luam modele in viata, ei stiu sa scoata la suprafata calitatile noaste, sunt "vinovati" de viitoarele pasiuni ale noastre. 
 Am avut prilejul sa ma reîntâlnesc, sa ma bucur ca revad OAMENI, care mi-au marcat evolutia mea si viata. Sunt, ca om, si rodul lor. 
Poate am fost un norocos pentru ca am avut profesori de exceptie. 
D-na Elena Botez - am reintalnit-o ieri. Ea a insuflat in mintea mea pasiunea pentru chimie. Obiectul pe care multi dintre voi l-ati detestat, ati detestat chimia, a fost pentru mine o pasiune si o placere, tocmai pentru ca am avut o asemenea doamna profesoara.
D-na Maria Finder, mi-a fost director, a doua mama, profesor. Un om, care m-a dirijat, un om de la care am invatat ca nu trebuie sa fac nimic de mantuiala.
D-na Rodica Grigoras, o profesoara deosebita, un om de o eleganta si integritate demne de remarcat si urmat.
D-l Valeriu Bogdanet - dirigintele din clasa a X-a, unul din cei ce au insemnat pentru mine un model de urmat in toate. De la dumnealui mi se trag inclinatiile spre fotografie, poezie. Un om pe care nu l-am vazut niciodata imbracat neglijent. Un om care a stiut sa impuna mereu respect.
D-l Dan Grigore, un biolog si biochimist deosebit, o personalitate puternica, omul ce m-a invatat tehnicile de laborator si nu numai.
D-l Ioan Agrigoroaiei - un profesor de la care am avut mereu de invatat, un exigent dar corect profesor, care punea pasiune in tot ceea ce facea.
Toti acestia, mi-au fost intai si intai profesori si pe urma colegi.
La varsta lor, isi duc cu mandrie batranetea, cu nespusa mandrie chiar, cu toate ca statul a cam uitat ce au facut ei pentru noi, si le da o pensie destul de modesta.
Sunt oameni care au format generatii de oameni...
Un produs al lor sunt eu. Si le multumesc pentru tot ce au facut pentru mine.
Respect petru toti ceilalti fosti colegi ai mei, pensionari sau inca activi, formand generatii de elevi.
Imi sunt dragi toti, si imi face mereu placere sa ii revad.
Alecsandri-ul a ramas unul din liceele bune ale orasului, pe unele profile chiar cel mai bun. Si asta datorita lor : colectivului didactic. Elevii nu au facut altceva decat sa aleaga un ce e mai bun.
Multumesc dragii mei fosti profesori, multumesc de invitatie fostilor colegi !

 Cuvantul de bun venit actualii directori



 Prof. : Valeriu Bogdanet, Dan Grigore, Ghita Neagu, Elena Terente, Elena Bostan
 Un fost director si profesor : Jean Ciuta
 Fosta directoare Maria Finder primind diploma de la actualul director Vasile Cautis
 Director prof. Vasile Cautis inmand diploma prof. Aurelia Grosu. In dreapta prof. Mihai Samson (fost director) si Ioan Agrigoroaiei
 Prof. Maria Finder, fost director al liceul, profesoara de  geografie
 O parte din catedra de chimie : Prof. Aurelia Grosu, Elena Botez, Raducu Galeru
 Profesoara mea de chimie Elena Botez
Prof. Rodica Grigoras, Maria Ghmici, Elena Ceausu (in spate)




3 comentarii:

  1. Incredibil ! Cu ajutorul Doamnei Ceausu care mi-a dat acest site am reusit sa-mi revad dragii mei profesori din liceu.Locuiesc in Canada si credeti-ma imi este dor de tot ce inseamna Romania.Felicitari tuturor celor care lucreaza la acest site.Astept cu nerabdare noi vesti despre reusitele elevilor din acest liceu si deasemenea transmit salutari si urari de bine tuturor profesorilor . Domnule Simion ,ce mai faceti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna. Am plecat din invatamant, de la liceu, din 2003, Lucrez in transport, calatoresc si ma bucur de viata in timpul liber

    RăspundețiȘtergere
  3. Am gandit ca sunteti inca la Alecsandri.Sunt curioasa,numele meu va spune ceva?
    Imi amintesc cu placere de orele de laborator.Ma bucur ca sunteti bine,in timpul liber asta facem si noi dar peisajele din Romania sunt unice.Nu ca unde suntem (Canada)nu ar fi o tara frumoasa dar este prea mare.Noi suntem la granita cu USA si nu avem munte prin apropiere,cand intalnim un deal suntem fericiti.Va doresc tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...