joi, 15 iulie 2010

Despre moarte...

Nu stiu cum sunt altii, dar mie unuia nu imi e frica de moarte. Stiu ca va veni, vreau sa mor tanar, dar .. cat mai tarziu.
Moartea e trista pentru cei ce o privesc din afara, niciodata cred pentru cel ce e deja "dincolo".
A fost o perioada cand citeam cu nesat marturii de "dincolo de moarte", cand ma preocupau fenomenele paranormale, cand incercam sa "bajbai" si sa ma joc.
Insa jocul cu fenomenele paranormale e periculos. Iar eu incercam astea in momentul cand inca nu erau decat de putine carti si materiale in acest sens. Despre initiati, nici vorba inca la Bacau....
Cand am reusit sa detasez corpul spiritual de cel fizic, apoi cand cu greu am reusit sa il aduc la loc, a fost clar : nu te apuca de ceea ce nu poti stapani.
Deci, revenind la subiect - mama ce macabru suna - nu mi-e frica de moarte, Atat timp cat m-am nascut stiu ca voi si muri.
Ca orice roman si mai ales moldovean, vreau sa fiu si "fudul" si sa nu mor asa, aiurea, ci sa mor ca toti oamenii.
Dar NU imi e frica de moarte, si chiar ca aproape mi-e indiferent ca mor maine sau peste un an sau ... 50. Timp este.... asa ca am tot timpul si sa mor...
Chiar daca vreau sau nu, voi muri... important este insa cat traiesc sa fac ceva, sa las o urma, o umbra, o dara pe acest pamant.
Deci azi traiesc - azi trebuie sa fac ceva care sa ma faca sa simt asta.
Si cand spun asta nu ma gandesc la petreceri, placeri de tot felul (mai ales biologice), etc
In fiecare zi trebuie sa iti faci datoria - in asa fel incat - cand s-a terminat ziua sa fii multumit, si apoi sa incerci sa faci ceva placut sufletului tau (aici fiecare isi are placerile lui).
Ceea ce nu trebuie sa faci ?
Sa nu faci ceva care sa iti para rau, ceva din rautate, ceva ceea ce va produce raul.
Daca te vei inconjura de bine, bine vei gasi. Mai devreme, mai tarziu, ti se va intoarce. Nu trebuie sa fii nerabdator, DUMNEZEU AMANA, DAR NU UITA !
De asta nu imi e frica de moarte. Pentru ca ... si maine, voi incerca sa fac ceea ce am facut azi, in linii mari : datoria la job - si cat mai bine - ca asta sunt, incerc sa fac un lucru bun, cat mai bun (si lucru mai prost de multe ori necesita consum energetic identic sau aproape identic, si atunci ... de ce sa il faci prost daca tot faci efort), sa fac bine, sa incerc sa nu fac rau, sa gandesc pozitiv.
In viata am avut si eu momente bune si rele. Am fost fericit si dezamagit, a fost invingator si invins, am fost "tepuit", etc.
Insa niciodata nu m-am gandit sa renunt la viata.
Viata imi e data de DUMNEZEU, deci numai DUMNEZEU mi-o poate lua.
Niciodata nu trebuie sa uite nimeni alta.
Nasterea e un moment miraculos, este un dar dumnezeiesc, deci sa il lasam numai pe el sa ni-l ia.
Daca voi avea timp. voi spune si parerea mea despre bolile mintale, SIDA, si alte cateva boli "incurabile"
Despre Necurat nu voi vorbi niciodata
Pentru ca nu il pomenesc indeajuns pe Dumnezeu ...
Dumnezeu sa ne ajute ! Dumnezeu sa ne ierte ! Dumnezeu sa ii ierte pe cei trecuti in nefiinta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Anthericum ramosum

Am întâlnit-o pe stâncariile din Piatra Glodului - Munticelu.  Am încercat sa o identific si sper ca am reușit. Nu am gasit o denumire po...