marți, 11 ianuarie 2011

Povesti cu talc

Un barbat si o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani. Ei impartaseau totul si discutau despre orice. Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine, si, despre care l-a atentionat pe sotul ei sa nu o deschida sau sa intrebe de ea vreodata.
In toti acei ani, el nici nu s-a gandit la cutie, dar intr-o zi, batrinica se imbolnavi foarte tare si doctorii ziceau ca nu prea mai are sanse sa se insanatoseasca. Incercand sa puna toate lucrurile in ordine, batrinelul a luat cutia de pantofi de pe dulap si a pus-o langa patul sotiei sale.
Era si ea de acord ca era timpul sa afle si sotul ei ce era in acea cutie. Cand a deschis-o, in cutie erau doua papusi crosetate si o gramada de bani : in total vreo 25.000 de dolari. El a intrebat-o despre continutul acestei cutii. Cand ne-am casatorit , spunea ea, bunica mea mi-a spus ca secretul unei casatorii este sa nu te certi niciodata. Spunea ca intotdeauna cand ma suparam pe tine, sa tac din gura si sa crosetez o papusica.
Batrinelul era atat de impresionat, incat abia isi putea stapini lacrimile. Doar doua papusi erau in cutie ! Ea fusese suparata numai de doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna. Nu mai putea de fericit!
- Iubito, spuse el, inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani ?
- Oh, zise ea, acestia sunt banii pe care i-am obtinut din vanzarea papusilor...

Un comentariu:

  1. Waw, impresionanta poveste, de am putea face cu totii asa, am fi mai buni si casniciile ar dura mult mai mult...;) :P

    RăspundețiȘtergere

Râpa Roşie

 Frânturi de concediu Încerc sa popularizez locuri mai puțin cunoscute dar de o frumusețe deosebită. Unul din ele este Râpa Roșie. Se ajunge...