joi, 15 septembrie 2011

Acad. Dr. Ing. Elena

Citesc si nu imi vine se cred.
Cred ca nu am facut nici un pas inainte, degeaba au murit unii ...
De asemeni, mai cred ca ne meritam soarta ...

"Elena Udrea susţine mutilarea Parcului Naţional Ceahlău, pe motiv că “nu are valori ale biodiversităţii”!
- Consiliul Judeţean Neamţ vrea cu orice preţ să construiască o pârtie de schi în Parcul Naţional Ceahlău, deşi traseul avut în vedere produce grave tulburări în viaţa zonei protejate, conform preşedintelui Consiliului Ştiinţific al rezervaţiei, profesorul universitar Ion Iordache. 
- Pentru a face posibilă construcţia pârtiei, Consiliului Judeţean vrea să schimbe destinaţia unei suprafeţe de pădure. Această fâşie coboară dintr-un punct aşezat între Toaca şi Panaghia (latura nordică) şi ajunge până în staţiunea Durău. Suprafaţa de pădure ce ar urma să fie tăiată este de aproape 10 ha. Pentru aceasta, autorităţile se pregătesc să “scoată din mânecă” un studiu care să demonstreze că zona respectivă nu are valori ale biodiversităţii! 
- Ceahlăul are statut de parc naţional, sit de interes comunitar ROSCI 10024, declarat pentru diversitatea florei şi faunei şi este Arie de Protecţie Specială Avifaunistică. Aceste arii au un regim de protecţie special, fiind incluse în reţeaua Natura 2000 (instrumentul principal al Uniunii Europene pentru conservarea naturii) 
- De menţionat că în luna aprilie a acestui an, Consiliul Judeţean Neamţ a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, a alocat 4,5 milioane de euro pentru această pârtie de schi. 
Si când te gândești ca accesul pe Ocolasul Mare este interzis drumeților cu pasul ...
Planul pârtiei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...