miercuri, 11 septembrie 2013

Datul cu parerea - sport national

Romania intereselor

Romania lui septembrie 2013 trece printr-o criza : criza de identitate, de autoritate. Suferim de ambiguitate acuta, începând de sus, de la președinte, continuând cu guvernul si terminând cu omul din strada, dar mai ales cu cel ce iese in strada.
S-a votat in sfârșit legea privind eutanasierea câinilor si au fost si sunt manifestări pro si contra.
Ca unul muscat de mai daunzi de un maindanez (iarna trecuta) bineînțeles ca sunt pentru exterminarea lor. Îmi plac câinii, chiar ii iubesc si la parinti am doi caini care abia asteapta sa ma vada. Sunt crescut la tara, iubesc animalele. Dar nu inteleg de ce ne agatam cu atata disperare de salvarea maidanezilor. Bun, e dovada de barbarie, sa ucizi animale. Dar cand taiem porcul la Craciun ? Dar cand taiem pasari ? Dar cand vanam si pescuim ? In fond e acelasi gest. Difera specia. Si in plus chiar nu am auzit pe nimeni ca este ranit de un peste sau altceva... In schimb de caini da. 
Manifesta insa cei ce au ONG-uri, salarii cat incape si care in toti acesti 20 de ani nu au facut nimic pentru ca sa nu se mai inmulteasca cainii, ci doar ca sa le creasca salariile, sa duca un trai decent spre bun. 
Manifesta cei care dand bani ONG-urilor isi luau si ei dreptul... ca deh, suntem balcanici si mioritici
Sunt manifestari pro si contra deschiderii exploatarilor miniere la Rosia Montana. Si aici, cei ce manifesta Pro exloatare au interese. Teoretic, ca si in cazul celor ce nu doresc eutanasierea le dau dreptate
Sunt convins ca sunt si acolo oameni - ca peste tot in Romania - care au ajuns in pragul disperarii, cand singurul rationament este impulsul, cand problema stringenta este azi si maine, nu peste 10-20 de ani.
Insa, trebui sa gandim cu fata la copii si nepotii nostri. Trebuie sa le lasam in urma o tara curata, fara maidanezi si fara cianuri 
Nu cer nimanui sa gandeasca ca mine, nu detin adevarul suprem, dar asta este parerea mea
Pozitia mea o deduceti sigur din imaginile din 21.10.2012 - in Cheile Bicazului si 11 decembrie 2013 - BacauNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

30 decembrie 2018

"Am numărat anii mei și am constatat că am mai puțin timp să trăiesc de aici înainte decât am experimentat până acum. Mă simt ca ace...