joi, 9 iunie 2016

Castel Sant’Angelo

       Loc de temniţă pentru Benvenuto Cellini şi pentru Giordano Bruno, precum şi cuib al intrigilor fabricate de notoriii membri ai familiei Borgia, Castel Sant’Angelo este unul dintre cele mai fascinante obiective de vizitat în Roma. Structura mai este cunoscută şi sub numele de Mausoleu a lui Hadrian, întrucât acesta a fost scopul original al clădirii: de a servi de mormânt pentru Hadrian şi pentru familia imperială: urnele care conţineau cenuşa lui Hadrian, a soţiei sale, Sabina, a fiului său, precum şi a altor împăraţi care au succedat la tron, au fost, într-adevăr, plasate în interiorul mausoleului.
Iniţial, complexul era constituit de structura cilindrică şi de aşa-numitul Pons Aelius (la început, mai puţin decorat decât în prezent), însă a fost îmbogăţit cu adiţii structurale şi decorative, mai întâi la începutul secolului al V-lea, când mausoleul a fost integrat în sistemul de apărare cunoscut sub numele de Zidurile Aureliene, din ordinul lui Flavius Augustus Honorius (în 401 dH). Numele actual al muzeului, de fapt, datează din aproximativ aceeaşi epocă, derivând de la episodul unei apariţii a Arhanghelului Mihail pe vârful mausoleului, în anul 590, care a eliberat oraşul Roma de o epidemie de ciumă. 
Din secolul al XIV-lea, fortăreaţa militară a fost transformată de către papi în castel. De asemenea, era folosit de papalitate ca închisoare în care inamicii puterii ecleziastice erau aruncaţi până la primirea verdictului. Papii, de altfel, au fost cei care, pentru a scoate în relief legătura dintre mausoleu şi statul papal, au comandat construirea unui coridor între castel şi Bazilica Sfântul Petru (coridorul, o structură acoperită şi fortificată, era, în plus, folosit în scopuri militare de apărare), numit Passetto di Borgo.

Sursa : http://www.rome-city-guide.com









Podul Vittorio Emanuele II 


Podul Sant’Angelo







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...