marți, 4 iulie 2017

Via Ferrata Astragalus

Cel mai lung traseu montan de via ferrata din România, situat în localitatea Bicaz Chei - județul Neamț, din Rezervația Naturală Cheile Șugăului-Munticelu, a fost inaugurat la 30 iunie 2017.
L-am parcurs in 02.07 impreuna cu Luci, Titus, Emilian si Paul, după ce in prealabil făcusem Via Ferrata din Surhardul Mic.
Ca bază de plecare este cabana Ecolog, unde este și sediul administrativ al ariei protejate. Traseul va fi deschis tot timpul anului, exceptând iarna.
Parcurgerea traseului propriu-zis va costa circa 10 lei/persoană, si se poate închiria si echipamentul special de urcare.
Traseele - in număr de 5 in teorie, se adresează celor doritori de mișcare, aventura, necesitând cunoștințe medii de cățărare. Ultima parte a traseului prezintă si porțiuni mai expuse, care pot pune in dificultate pe cei ce nu sunt învățați cu peretele si înălțimile. sursa imagini : http://sugau.ro/via-ferrata-astragalus

Pozitiv : 
- traseu lung - ai timp și sa te adaptezi ca apoi sa te bucuri pe deplin de peisajele mirifice, cu posibilitatea și de scurtare - dacă s-a stricat vremea sau dacă nu te simți "comod"
- posibilitatea de a închiria echipamentul de la fata locului
Negativ :
- sunt porțiuni încă "murdare" de unde se pot disloca pietre
- sunt zone unde cablul de otel este mult prea aproape de stâncă și carabinierele de la lonja nu trec
Am plecat pe traseul 1 - intrarea de jos - traseu ce îl făcusem parțial "la liber" în formația completa, după noi venind si un copil însoțit de un adultDupa 100-120 m brâna se îngustează si incepe aventura 

 Sub noi șoseaua si peste Bicaz,  Cariera de calcar 
 Foto : Em si eu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mânăstirea rupestră Șinca Veche

 Cunoscut mai mult sub denumirea de "Templul Ursitelor", locașul de cult din Șinca Veche se bănuiește ca are o vechime de aproxima...