luni, 6 ianuarie 2020

2 pilde cu frizeri

Intre doua postările de pe munte adaug acum și doua pilde citite și adunare de pe net 

Într-o bună zi un vânzător de flori a mers la o frizerie. După ce acesta a terminat tunsoarea a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii voi lucra gratis, am decis să fac un fel de voluntariat, dacă pot să-l numesc așa”.
Vânzătorul de flori i-a spus „mulțumesc” și a plecat. A doua zi frizerul a găsit pe ușa frizeriei un bilețel de mulțumire și un buchet frumos de trandafiri pe care i l-a lăsat lângă ușă.
În altă zi a venit și un cofetar la acest frizer. După ce i-a tuns părul, frizerul i-a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis”. Cofetarul a zâmbit și a plecat.
A doua zi frizerul a găsit un alt bilețel de mulțumire și un pachet cu prăjituri aromate.
După cofetar a venit un senator. Frizerul i-a spus și lui același lucru ca și celorlalți clienți: „Nu voi lua bani pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis, fac voluntariat”. Senatorul s-a bucurat, a mulțumit și a plecat.
În ziua următoare, când a venit la lucru, frizerul a observat lângă ușă 3 senatori, o duzină de deputați, primarul orașului, câțiva funcționari publici, secretarul primarului, soția primarului și cinci copii de ai lor care îl așteptau acolo pentru o tunsoare gratis.

Aceasta este principala diferență dintre noi, oamenii obișnuiți, și cei „mari” care ne conduc pe toți.



Un creștin a mers la o frizerie ca să-şi rundă părul şi să-şi taie barba. În timp ce frizerul îşi servea clientul, între cei doi s-a pornit o conversație interesantă. Au vorbit despre multe lucruri şi au abordat diverse subiecte. În cele din urmă au început să vorbească despre Dumnezeu. La acest subiect frizerul a declarat:
- Eu cred că Dumnezeu nu exista.
- De ce spuneți asta? a întrebat clientul.
- Trebuie doar să ieşiţi pe stradă şi veți realiza că Dumnezeu nu există. Spuneţi-mi, dacă Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi atâţia copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinţă şi nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care să îngăduie astfel de lucruri.
Clientul s-a gândit un moment, dar nu i-a răspuns deoarece nu a vrut să stârnească o ceartă. Frizerul şi-a terminat treaba, iar clientul a părăsit frizeria.
Chiar când a ieşit din frizerie, creştinul nostru a văzut pe stradă un om cu părul mare, încâlcit şi murdar şi cu o barbă mare, neglijentă. Era murdar şi neîngrijit. Clientul s-a întors la frizerie şi i-a spus frizerului:
- Ştiţi ce? Frizerii nu există.
- Cum puteţi spune asta? a întrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer şi tocmai te-am aranjat!
- Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu există, căci dacă ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu părul lung şi murdar şi cu barbă netăiata, cum e omul acela de afară.
- Ah, dar frizerii există! Însă asta se întâmplă când oamenii nu vin la mine.
- Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Însă necazurile şi suferinţa se întâmplă atunci când oamenii nu vin la El şi nu-L caută pentru a-i ajuta. De aceea este atâta suferinţă şi durere în lume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Piatra Secuiului

 Accesul in Piatra Secuiului se face din localitatea Rimetea , la 28 de km de Turda.  Localitatea medievală este menționată pentru prima dat...