joi, 20 decembrie 2012

De la lume adunate ....


Niciodată nu judeca pe nimeni!

Un doctor intrase grăbit în spital, după ce fusese telefonat pentru o intervenţie chirurgicală urgentă. El a răspuns apelului cât mai curând posibil, şi-a schimbat hainele şi a mers direct la blocul de operaţie.
L-a găsit pe tatăl băiatului plimbându-se pe coridor, aşteptând medicul. Văzându-l, tatăl a strigat: “De ce v-a luat aşa mult timp să veniţi? Nu ştiţi că viaţa fiului meu este în pericol? Nu aveţi simţul responsabilităţii?”
Medicul a zâmbit şi a spus: “Îmi pare rău, nu eram în spital, şi am venit cât de repede am putut, după ce am primit apelul… Iar acum, mi-aş dori să vă calmaţi, pentru a-mi putea face treaba.”
- “Să mă calmez?! Dacă fiul dumneavoastră ar fi în camera asta acum, v-aţi calma? Dacă propriul fiu v-ar muri acum, ce aţi face??” a spus tatăl furios.
Doctorul a zâmbit iar şi a răspuns: “Voi spune ceea ce Iov a zis în Cartea Sfântă- “Gol am ieşit din pântecele mamei mele, şi gol mă vi întoarce în sânul pământului, binecuvântat fie Numele Domnului.”- Doctorii nu pot prelungi viaţa. Duceţi-vă şi mijlociţi pentru fiul dumneavoastră, noi vom face tot ce putem prin harul lui Dumnezeu.”
- “A da sfaturi când nu suntem îngrijoraţi e foarte uşor”, a murmurat tatăl.
Operaţia a durat câteva ore, după care medicul a ieşit fericit. “Slavă Domnului! Fiul dumneavoastră este salvat!” Şi fără să aştepte răspunsul tatălui, şi-a văzut de drum, fugind. “Dacă aveţii vreo întrebare, întrebaţi-o pe asistentă!”
- “De ce este aşa arogant? Nici nu a aşteptat câteva minute pentru a-l întreba despre starea fiului meu”, a comentat tatăl, când a întâlnit-o pe asistentă la câteva minute după ce medicul plecase.
Asistenta a răspuns, curgându-i lacrimi pe faţă: “Fiul său a murit ieri într-un accident de maşină, era la înmormântare atunci când l-am sunat pentru operaţia fiului tău. Iar acum, că a salvat viaţa fiului tău, a plecat fugind pentru a termina înmormântarea fiului său.”
NICIODATĂ NU JUDECA PE NIMENI, deoarece niciodată nu ştii cum e viaţa unora, sau ce se întâmplă, sau prin ce trec. (sursa : e-mail)

Un comentariu:

 1. Judecata ( Petre Cretia)

  Prin constituţia lumii
  Tuturor, dar tuturor ne revine
  Dreptul de a nu fi mai mult
  Decât suntem,
  Decât ce s-a întâmplat şi se întâmplă să fim
  Între marginile nealegerii noastre.
  Dreptul ca, judecaţi de puteri,
  Să fim în sfârşit absolviţi,
  Legitimaţi, îngăduiţi, eliberaţi,
  Trecuţi, aşa cum se întâmplă să fim,
  În tagma drepţilor şi a celor curaţi,
  Admişi în comunitatea finală şi unanimă
  A drepţilor şi a celor curaţi,
  Amnistiaţi în însuşi numele necruţător al legii,
  Spălaţi de rele şi patimi,
  De vrerile noastre stângace, pierdute,
  Înălţaţi din toate câte întâmplător vom fi fost
  Şi neîntâmplător rămânem,
  Îmbrăcaţi în straie regeşti,
  Spălaţi pe picioare de pontifii negri ai soartei
  Şi mai ales, mai presus, mai cu strâmbă dreptate
  Iubiţi infinit.

  RăspundețiȘtergere

Mânăstirea rupestră Șinca Veche

 Cunoscut mai mult sub denumirea de "Templul Ursitelor", locașul de cult din Șinca Veche se bănuiește ca are o vechime de aproxima...